Marmorirano slanino zorimo 4 mesece ali dlje. Po strukturi se razlikuje od pancet belih pasem, je pa po okusu povsem drugačna. Zorjena panceta se ponuja sama. Kdor poskusi košček, zlepa ne odneha. Je prijetnega vonja, v ustih se kar stopi in pušča harmonijo okusov.
Vse suhomesnate izdelke izdelujemo skrbno, po recepturah naših prednikov, ki so kot začimbo uporabljali le poper in sol, za boljši okus so dodali še česen. Zagotovo pa v naših izdelkih ne boste našli aditivov in drugih zdravju škodljivih dodatkov. Sušimo in zorimo popolnoma v sožitju z naravo, v za to namenjenih prostorih.
Krškopoljski prašiči so edina slovenska avtohtona pasma prašiča. Prepoznavni so po črno-beli barvi. Odlikuje jih maščoba s polinenasičenimi maščobnimi kislinami, bolj poznane pod esencialnimi maščobnimi kislinami omega-3 in omega-6 ter mononenasičenimi maščobnimi kislinami – oleinsko kislino omega-9, ki so z zdravstvenega vidika zaželene.
Odlična izbira tudi kot unikatno darilo.
Sestavine:
krškopoljska slanina, Piranska sol, eko poper, BREZ DODANIH ADITIVOV
Shranjevanje:
Vakuumsko pakiranje. Hraniti pri temperaturi do 8 ˙C
Navodila za uporabo
Preden izdelek odpremo, ga hranimo na hladnem. Po odprtju vrečke ga pustimo cca. 1/2 ure, da se temperatura živila uravna. Posušeno slanino okušamo pri sobni temperaturi in ročno rezano, da se izrazi aromatičnost.