LOKALNI PRODUKTI BRKINOV IN ZELENEGA KRASA
BETA! Spletna stran še ni popolna - polnimo police v spletni trgovini in testiramo delovanje. Povratne informacije so dobrodošle!

POKLIČITE NAS
041/621-977

Lost password?

0 Košarica 0

Košarica je prazna.

NAZAJ V TRGOVINO
Košarica (0)
Delni znesek: 0,00€

Prikaži košaricoBlagajna

  • E-trgovina
    • Mesnine
    • Mlečni izdelki
    • Moke, zdrobi, jajca
    • Med, marmelade, paštete
    • Kisi
    • Pijače
    • Žgane pijače
    • Paketi Domača marenda
  • Potujoča prodajalna
  • Catering
  • Partnerji
  • O nas
  • Aktualno
  • NAROČI ZDAJ
Menu
  • E-trgovina
    • Mesnine
    • Mlečni izdelki
    • Moke, zdrobi, jajca
    • Med, marmelade, paštete
    • Kisi
    • Pijače
    • Žgane pijače
    • Paketi Domača marenda
  • Potujoča prodajalna
  • Catering
  • Partnerji
  • O nas
  • Aktualno
  • NAROČI ZDAJ
0 Košarica 0
0 Košarica

Košarica je prazna.

NAZAJ V TRGOVINO
Košarica (0)
Delni znesek: 0,00€

Prikaži košaricoBlagajna

Krompir v zjevnci

22.februar, 2022 /Avtor: Domača marenda

Krompir v zjevnci je odlična domača zimska marenda, ki jo gospodinje na Pivškem in Bistriškem vedno rade umestijo na jedilnik. Kako jo pripravimo in kaj je njena velika skrivnost, vam bomo zaupali v tem prispevku, ki je bil objavljen tudi na RTV Slovenija, 11. novembra 2022.

Krompir v zjevnci je domača jed iz krompirja in kislega zelja, ki je nastala iz čiste potrebe. Namreč, ko se krompir in kislo zelje kuhata skupaj, se zgodi nekaj magičnega. Krompir se ne razkuha, saj zaradi kislosti zelja zakrkne! Gospodinje so tako lahko dale lonec na štedilnik in jim ni bilo treba skrbeti, kdaj bo kosilo kuhano. Tisti, ki jedi ne poznajo, zaradi skorjice, ki jo krompir dobi, včasih zmotno mislijo, da je surov, a temu, kot sedaj vemo, ni tako.
Gospodinje so to domačo jed vedno bogato zabelile. Najboljši krompir v zjevnci je zabeljen z domačimi svežimi ocvirki, mi pa zraven priporočamo še popečeno domačo klobaso, ki bo naredila pravo piko na i.

Recept za krompir v zjevnci s popečeno domačo klobaso

Potrebujemo:
  • krompir
  • kislo zelje
  • lovorov list
  • poper
  • sol
  • ocvirki
  • domača klobasa za kuhanje
Pripravimo sestavine za krompir v zjevnci. Jed bo toliko bolj okusna, če uporabimo domače izdelke, ki imajo več arome in tudi hranilnih snovi.
Krompir olupimo in zrežemo na malo večje kose in damo v večjo posodo ter zalijemo z vodo. Dodamo kislo zelje. Če je prekislo, ga pred tem še nekoliko oplaknemo. Kuhamo dobrih 40 minut. V tem času bo krompir dobil skorjico, ki se ne razkuha, v notranjosti pa bo lepo kuhan.
Medtem ko se krompir v zjevnci kuha, pripravimo popečeno domačo klobaso z ocvirki. Pripravimo jo tako, da klobaso narežemo na kolute in popečemo v ponvi, proti koncu dodamo še ocvirke. Jed razdelimo na krožnike in bogato zabelimo s popečeno domačo klobaso z ocvirki.

Kako sva krompir v zjevnci skuhala Anita in Aleš, si lahko pogledate v prispevku, ki je bil na RTV Slovenija objavljen 11. novembra 2022.

Okusno domačo marendo vam želiva,
Anita & Aleš

Share Post
  • Twitter
  • Facebook
  • Mail to friend
  • Linkedin

Comments are closed

ZADNJE NOVICE

  • Krompir v zjevnci

KONTAKT

Aleš Zidar s.p.
Rozmanova ulica 27
Ilirska Bistrica

041 621 977 (Anita)

info@domacamarenda.si

Povežimo se:

Facebook

SPLETNA TRGOVINA

  • Mlečni izdelki
  • Mesnine
  • Moke, zdrobi, jajca
  • Med, marmelade, paštete
  • Kisi
  • Pijače
  • Žgane pijače
  • Paketi Domača marenda
  • Potujoča prodajalna
  • Catering

O PODJETJU

  • O Domači marendi
  • Predstavitev kmetij
  • Aktualno

SVEŽE NOVICE NEPOSREDNO DO VAS

Želim prejemati e-poštna sporočila z občasnimi novicami, promocijami, akcijami, informacijami o novostih in podobnimi vsebinami, ki so povezane s poslovanjem Domače marende.

  • Pogoji poslovanja
  • Politika zasebnosti
  • Politika piškotkov

Sprejemamo plačila s kartico: